Flash

Een website komt pas echt tot leven als en dynamiek in zit. Veel bewegende interactieve animaties worden met Adobe Flash gemaakt. Voor onze grafische vormgevers kent Flash weinig geheimen. De techniek van Flash is erg interessant, maar de meerwaarde van Lionhead zit in het grafisch gevoel van onze grafisch ontwerpers.

Een voorbeeld van een website gemaakt door Lionhead met Flash modules is www.marthakoosje.nl. De introductie pagina is volledig uit Flash opgebouwd. Met Flash zijn interactieve handelingen mogelijk die u bijvoorbeeld kunt zien als u uw muis over de Nederlandse vlag beweegt. Om duidelijk aan te geven dat de Nederlandse vlag een knop is, gaat de vlag knipperen. Als u klikt op de Nederlandse vlag dan gaat u verder naar de site.

Op de vervolg pagina's van de Martha Koosje site is gebruik gemaakt van Flash modules. Het beige gedeelte met de slider is een Flash module. U kunt de slider opzij schuiven. Probeer ook eens wat er gebeurt als u meerdere keren op het vogeltje in het beige gedeelte klikt.

Als u op de foto's rechts van de tekst klikt komt u in de slide show. De slide show is geen Flash module, maar geprogrammeerd met PHP. De slide show is op die manier eenvoudig te beheren. Het is voor de beheerder van de site eenvoudig om zelf foto's toe te voegen.

 
goto E-Smart.nlgoto Beheren